17 кг хероин и над 35 кг амфетамини иззеха митнически и полицейски служители при две операции

17 кг хероин и над 35 кг амфетамини иззеха митнически и полицейски служители при две операции, реализирани под ръководството на прокуратурата. Операциите са свързани със засилен контрол по граничните пунктове в страната. Това съобщиха на съвместна пресконференция в Хасково директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, главният секретар на МВР Младен Маринов,  Дарина Славова – зам.-окръжен прокурор на Хасково и  Росица Дапчева – зам.-окръжен прокурор на ОП- Бургас.

На 14.05.2017 г., сутринта митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево са задържали хероин на обща стойност 1,2 млн.лева. При митническа проверка на автобус, влизащ от Турция, е установено, че в багажното отделение, в кашони с фаянсови плочки, са укрити пакети с бежово прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало на хероин, а общото му количество е 17 кг. Кашоните са пренасяни от 66-годишен мъж, който също пътувал в автобуса. Мъжът, който е криминално проявен и е с присъда за трафик на хора през границата, е задържан.

Друга пратка е задържана на Митнически пункт Малко Търново при съвместни действия на митнически и гранични служители. Проверката на лек автомобил, пътуващ към Турция, е извършена на 13 май вечерта. Наркотикът – над  35 килограма амфетамин, на стойност 1.1 млн. лв., е бил скрит в тайници в купето и багажника на колата.  Шофьорът, 48-годишен мъж от Исперих, също криминално проявен, е задържан.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов  и гл.комисар Младен Маринов подчертаха, че противодействието на контрабандата остава приоритет за двете институции. Те единодушно завиха, че без постигнатото добро сътрудничество и упорита работа, би било невъзможно постигането на желаните резултати.

 

Източник: www.customs.bg

No Comment

0

Sorry, the comment form is closed at this time.